TOIMISTOHOTELLI – MITÄ SE TARKOITTAA?

Toimistohotelli on sana, johon törmää meillä täällä VillageWorksilla päivittäin. Mutta mitähän se oikeasti tarkoittaa? Olemme huomanneet, että vaikka meille käsite on yhtä tuttu kuin omat taskumme, kaipaa se usein muille hiukan avaamista.

Joten avataanpas.

Toimistohotellit tarjoavat vuokrattavia työtiloja sekä niihin liittyviä palveluja. Toimistohotellista voi vuokrata esimerkiksi coworking-paikan, oman työhuoneen tai pienen toimiston, ja toimistohotellin henkilökunta huolehtii, että kaikki työtiloissa tarvittavat perustoiminnot sähköistä, avainten hankinnasta ja siivouksesta lähtien ovat kunnossa. Käytännössä kyse on siis työtilojen avaimet käteen-palvelusta. Niin sanottuun tavalliseen työtilojen vuokrausmalliin nähden toimistohotelli-ratkaisu siirtää siis työtilojen huolehtimiseen liittyvän taakan vuokraajalta toimistohotellia pyörittävälle yritykselle.

Mitä palveluita kuuluu?

Toimistohotellimarkkinoilla on useita eri palveluntarjoajia, joten palvelujen laajuus ja taso vaihtelevat suuresti. Osa palveluntarjoajista keskittyy pelkästään työtiloihin ja infraan, mikä usein näkyy tilojen edullisempana vuokrahintana. Osalla, kuten esimerkiksi meillä VillageWorksilla, toimistohotelli tarkoittaa paljon laajempaa kokonaisuutta kuin työtilat ja niihin liittyvät palvelut – vaikka vuokraamalla työtilat Villagelta vapaudut miettimästä vessapapereita, printtereitä ja sähkölaskuja, on toimintamme yksi suurimmista vahvuuksista kuitenkin yhteisöllisyys. Meillä yhteisöllisyyden alle lukeutuu kattava paketti erilaisia asioita aina tapahtumista etuihin ja asiakkaitamme hyödyttäviin lisäpalveluihin.

VillageWorksin tapaan useimmat toimistohotellit tarjoavat myös lyhyitä irtisanomisaikoja, mikä vähentää yrittäjälle työtilojen vuokrauksesta koituvaa riskiä, sekä tarjoaa joustavuutta tilanteissa, joissa yrityksen toiminta jollakin tavalla muuttuu – esimerkiksi kasvaa, pienenee tai vaihtaa toiminta-aluetta.

KENELLE TOIMISTOHOTELLI SOPII?

Toimistohotelli sopii ratkaisuna erityisen hyvin mikro- sekä PK-yrityksille, freelancereille ja suurille yrityksille, jotka tarvitsevat tukitoimipisteen pääkonttorinsa ulkopuolelta. Useimmat toimistohotellin asiakkaat tekevät niin sanottua toimistotyötä, mutta toimistohotellin asiakkaina on paljon myös esimerkiksi hyvinvointi- ja kauneusalojen toimijoita, valokuvaajia ja muita luovien alojen yrittäjiä.

Toimistohotellin etuja ovat muun muassa yhteisöllisyys, joustavuus ja helppous. Esimerkiksi pienille yrityksille toimistohotelli tuo mukanaan uusia verkostoja ja laajemman työyhteisön, sekä enemmän aikaa keskittyä omaan yritystoimintaan, kun siivouksesta ja muista ylläpitävistä toiminnoista ei tarvitse huolehtia. Lisäksi toimistohotellin hinta on joka kuukausi sama, eli budjetissa ei tarvitse toimitilojen osalta varautua yllättäviin menoihin. Lyhyet irtisanomisajat sekä joustavat tilat tarjoavat vapautta silloin, kun yrityksen toiminnassa tapahtuu yllättäviä muutoksia. Lisäksi toimistohotellit tarjoavat asiakkailleen erilaisia tapahtumia, koulutuksia ja etuja, jotka vahvistavat myös toimistohotellin asiakkaiden omaa työnantajabrändiä.

TOIMIIKO KAIKILLE YRITYKSILLE?

Toimistohotelleilla on rajoitteensa, eivätkä ne siksi ole ihanteellinen ratkaisu jokaiselle yritykselle.  Esimerkiksi tilojen tarjoaminen useiden satojen työntekijöiden yrityksille on useimmille toimistohotelliyrityksille mahdotonta, ja myös vuokrauksen kustannukset saattavat kohota tällaisissa tapauksissa tiloja vuokraavalle yritykselle turhan suuriksi. Toimistohotelli toimii harvoin ratkaisuna myöskään esimerkiksi tuotannollisen tai vähittäismyynnin alan toimijoille, joiden työtiloista tulee löytyä erityistiloja tai esimerkiksi kadulle näkyvä näyteikkuna. Myöskään hyvin meluisaa tai äärimmäistä hiljaisuutta edellyttävää työtä tekeville toimistohotelli ei ole otollinen ratkaisu, sillä vaikka äänieristys toimiikin hyvällä tasolla, toimistohotelleissa naapurit löytyvät seinäsi takaa. Verkostoja kaipaaville eri alojen naapurit ovat pelkästään plussaa, mutta paremmin yksin viihtyville toimistohotellien uudet kohtaamiset ja ihmiset saattavat tuntua ajatuksena liian kuormittavalta.

Summasummarum, toimistohotellit sopivat yrityksille, jotka haluavat:

 • Joustavuutta
 • Helppoutta
 • Uusia verkostoja ja laajemman työyhteisön
 • Ulkoistaa toimiston perusinfran muualle
 • Ennakoitavuutta hinnassa ja toisaalta vapautta irtisanoa sopimus lyhyelläkin varoitusajalla

 

Toimistohotelli ei pääsääntöisesti toimi yrityksille, jotka:

 • Tarvitsevat tuotanto- tai erityistiloja
 • Eivät voi tai halua kohdata muiden firmojen henkilökuntaa työpäivän aikana
 • Tarvitsevat todella suuria toimitiloja
 • Tekevät todella meluisaa tai täydellistä hiljaisuutta vaativaa työtä

VILLAGEWORKS-TOIMISTOHOTELLIT

VillageWorks-toimistohotellien keskiössä on yhteisöllisyys, jota ylläpidämme niin tapahtumien, kohtaamista edistävien tilojen kuin jokaisessa kohteessa toimivien yhteisökoordinaattoriemme avulla. Kohteissamme työskentelee yrityksiä useilta eri toimialoilta, mikä tarjoaa upean mahdollisuuden verkostoitumiseen ja yritysten väliseen yhteistyöhön. VillageWorksillä on tällä hetkellä yhteensä 8 toimistohotellia Helsingissä ja Espoossa.

VillageWorksin jäsenyyteen sisältyy aina:

 • Toimistoinfra puolestasi hoidettuna: tähän sisältyvät muun muassa vesi, sähkö, siivous, netti, kahvit, teet, printtaus ja avaimet
 • 24/7 pääsy tiloihin
 • Ilmainen pääsy VillageWorksin tapahtumiin kuten mm viikoittaiseen aamujoogaan, aamupaloille ja afterworkeille, inspiroiville luennoille sekä muihin kehoa ja mieltä virkistäviin tapahtumiin!
 • Mahdollisuus hyödyntää lukuisia neuvottelu-, tapahtuma- ja erikoistilojamme
 • Yhteiset tilat, kuten keittiöt, puhelinkopit ja loungetilat
 • Pääsy VillageWorksin intranettiin sekä etupankkiin
 • Sekä tietenkin upea VillageWorks-yhteisö!

Tutustu toimistohotelleihimme lisää täällä.

Lue lisää