Polkien Pariisiin lasten hyväksi

Daniela \\ 20.12.2019

Kahdeksan pyöräilyjoukkuetta starttaa hyväntekeväisyysmatkan Suomesta kohti Pariisia ensi kesänä. Village Works on mukana sponsoroimassa Suomen Team Rynkeby God Morgon -joukkuetta, joka kerää varoja vakavasti sairaille lapsille ja nuorille.

Alun perin tanskalainen hyväntekeväisyysprojekti on innostanut jopa 2 100 pyöräilijää matkalle Pariisiin myös ensi kesänä. Yksi heistä on Villagen jäsen, ensimmäistä kertaa Rynkebyn tiimissä pyöräilevä Anders Baarman. 

”Uudet haasteet, yhteisöllisyys ja hyväntekeväisyys”, luettelee Anders kolme asiaa, jotka saivat hänet hakemaan mukaan joukkueeseen. Projekti on antanut Andersille uuden harrastuksen, mutta myös ison joukon treenikavereita. 

Anders painottaa, että kyseessä ei ole kilpailu, vaan hyväntekeväisyyskampanja. Mukana on värikäs joukko pyöräilijöitä aloittelijoista harrastajiin, kaikista ikäluokista, ja tasaisesti niin miehiä kuin naisia.

Suomesta matkalle lähtee kahdeksan tiimiä, ja itse olen mukana Espoon joukkueessa. Meidän tiimiin kuuluu 50 osallistujaa, huolto mukaan lukien, ja meitä pyöräilijöitä on 40”, kertoo Anders Espoon joukkueesta. 

180 kilometriä seitsemässä päivässä

Tiimin urakka alkaa heinäkuun alussa lauttamatkalla Saksan Travemündeen. Saksassa joukkue hyppää pyörän selkään ja aloittaa 1 200 kilometrin reissun kohti Pariisia. Tie valon kaupunkiin käy Belgian ja Hollannin kautta.

Päivässä poljetaan noin 180 kilometriä, ja matkaa tehdään seitsemänä päivänä peräkkäin. Ei ihme, että tiimi aloitti säännöllisen treenauksen reissua varten jo syyskuussa. Nyt talvikuukausina jäsenet polkevat spinning-pyörillä salilla, mutta lumien sulaessa päästään maantielle.

Talvella teemme spinningtreenin tiimin kanssa kerran viikossa, ja joka toisena sunnuntaina pitkän kävelyn. Huhtikuun alussa alkavat sitten pyörätreenit ulkona kolme kertaa viikossa”, kertoo Anders. 

 

Village Works on mukana sponsoroimassa Suomen Team Rynkeby -joukkuetta, joka kerää varoja vakavasti sairaille lapsille ja nuorille.

Rahat lasten hyväksi syöpätutkimukseen

Jokainen pyöräilijä maksaa itse matkansa ja on sitoutunut keräämään varoja kampanjalle. Rahat jaetaan maittain hyväntekeväisyyteen, ja varat menevät lyhentämättömänä valituille säätiöille. 

Suomessa kerätyistä varoista 70 % annetaan Aamu Säätiölle ja loput Sylva ry:lle. Vuonna 2019 Aamu Säätiö sai kampanjan kautta 775 129 euroa lasten syövän tutkimukseen ja hoitojen kehittämiseen. Vastaavasti Sylva ry:lle lahjoitettiin 332 198 euroa syöpäsairaiden lasten ja heidän perheidensä psykososiaaliseen tukemiseen.

Tänä vuonna Village Works on päättänyt tukea Andersia, Aamu Säätiötä ja Sylvä ry:tä lahjoittamalla joululahjoihin varatut rahat pyöräilykampanjaan. Joululahjasi on siis matkalla polkien Pariisiin – lasten hyväksi.

Haluatko sinäkin ryhtyä sponsoriksi? Ota yhteyttä Andersiin.


Anders Baarman
anders.baarman@replacegroup.com
+358 50 5413434

Lisätietoa Team Rynkeby God Morgon – hyväntekeväisyyspyöräilystä