Valas on toisenlainen

Daniela \\ 27.01.2020

Avaamme toimistohotellin Sörnäisiin, uudistetun Valaan 7.–9. kerrokseen. Jokaisesta toimistohotellimme neliöstä lahjoitetaan Itämeri-työhön kaksi euroa. Toimisto-, coworking-, ja tapahtumatilat avautuvat yrityksille toukokuussa, ja uusille vuokralaisille on tiedossa 100 tapahtumaa vuodessa.

Sörnäisen uusi Valas on erilainen toimisto. Sen jokaisesta toimistoneliöstä lahjoitetaan 2 euroa Itämeren suojeluun.

“Uudella toimistolla tuemme Elävä Itämeri Säätiön tärkeätä työtä. Samaan aikaa aloitamme yhteistyön Suomen luonnonsuojeluliiton kanssa hankkimalla EkoKompassi-sertifikaatin”, kertoo VillageWorksin toimitusjohtaja Khuong Le. Le on itse tehnyt vuosia vapaaehtoistyötä Etelä-Suomen vesialueiden kunnostamisen eteen, ja aihe on lähellä hänen sydäntään.

”Luonnonsuojelun yhtenä tärkeänä pointtina on tietoisuuden levittäminen. Mitä enemmän tiedämme vahingoittuvasta luonnosta, sitä paremmin osaamme varoa tekemästä ratkaisuja, jotka ovat haitallisia luonnolle.”

Seuraavaksi VillageWorksillä on edessä oman toiminnan auditointi yhdessä SLL:n kanssa. Khuong Le haluaa ymmärtää, mitä hänen yrityksensä voisi tehdä toisin. Kun tiloja käyttää noin 1 300 jäsentä, ei ole enää yhdentekevää, miten asiakkaat saapuvat toimistolle tai millaisesta kupista aamukahvit juodaan joka aamu.

”Jokainen yhdeksästä toimistohotellistamme on joko metron tai radan lähellä, ja toimistoille on helppo tulla julkisilla. Sörnäisten Valas on myös pyöräily-ystävällinen, kiitos pyöräparkin, suihkutilojen ja Hämeentien uusien pyöräteiden.”

Älä tapa luovuutta – vaihda maisemaa 

Työn tuottavuus, toimivuus ja luovuus – nämä asiat mietityttävät yrityksiä, kun he etsivät uusia toimitiloja. Työtilaan toivotaan rauhaa, mutta samalla halutaan toimistolle hyvää meininkiä ja ihmisten tapaamista. Maisemaakin vaihdettaisiin mielellään säännöllisesti, ettei luovuus kärsisi.

”Villagen Valaassa tämä yhdistelmä toteutuu hienosti. Oma toimisto takaa rauhallisen työpisteen, ja toimistonaapureita pääsee tapaamaan coworking- ja yleisissä tiloissa. Ajatustenvaihtoa ja sparrausta varten olemme pyhittäneet kattokerroksen kokous- ja tapahtumatiloille. Puheluita varten on sitten vielä viisi puhelinkoppia jokaisessa kerroksessa,” kertoo Le.

”Ja aina voi vaihtaa päiväksi toimistoa, ja varata työtilan vaikka Kampista tai Lönnrotinkadulta. Meille on tärkeää, että jokainen voi tehdä työtä tavalla, jonka kokee itselleen parhaaksi. ”

Hyvinvointi ja osaamisen kehittäminen kuuluvat kaikille

Ilmaisia joogatunteja on kolme kertaa viikossa ja terveellistä aamupalaa kahdesti. Asiakkaiden hyvinvointiin, oppimiseen ja uusien ihmisten tapaamiseen on VillageWorksissä panostettu jo pidempään säännöllisillä tapahtumilla. Vielä tänä talvena on tulossa muun muassa Pop up -kuvausstudio, sparrausta rahoituksen hakemiseen, treenausta esiintymistilanteisiin ja jäsenien yhteiset afterit.

Uutena konseptina on Power Lunch, jossa VillageWorks tarjoaa lounaan lisäksi oppitunnin yhdestä mielenkiintoisesta aiheesta. Esimerkiksi helmikuun aiheena on työhyvinvointi.

”Hyvinvointi työpaikalla heijastuu suoraan motivaatioon sekä tehokkuuteen, ja siksi haluamme, että jäsenemme voivat hyvin. Nykypäivänä työhyvinvointiin panostaminen on mielestäni ehdottomasti rekrytointivaltti.” toteaa Saara Niemi, VillageWorksin Community Manager.

Pienillä yrityksillä ei usein ole resursseja järjestää kursseja osaamisen ylläpitämiseen, viikoittaista kehonhuoltoa tai ottaa käyttöön työhyvinvointia tutkivia mittareita.

”Autamme asiakkaitamme tässä ja tarjoamme yrityksille mahdollisuuden kasvaa ja kehittyä myös työnantajina. Uusin mielenkiintoinen yhteistyömme on Emooter Oy:n kanssa. Emooterin sovelluksen avulla kaikilla jäsenillämme on mahdollisuus tutkia sekä kehittää omaa työnimua ja työhyvinvointia.” jatkaa Niemi.

Verkostoituminen, osaamisen ylläpitäminen ja hyvinvointi kuuluvat ihan kaikille, näin uskotaan VillageWorksissä. Nyt ne ovat jokaisen ulottuvilla, myös freelancerin ja yksityisyrittäjän.