Työsuhde-etuna lähimmäisten onnellinen vanhuus

Daniela \\ 17.12.2020

Uskaltaako vielä joulunakaan tavata vanhempia tai isovanhempia on kysymys, jota monissa perheissä nyt pohditaan. Ja miltä näyttää ensi vuosi, jos tilanne pitkittyy? Seurana Oy tarjoaa vanhuksille merkityksellisiä kohtaamisia ja onnellista vanhuutta sekä samalla helpottaa ruuhkavuosia elävien omaisten huolta omista lähimmäisistään.

Kuluneena vuonna etenkin työssäkäyvien aikuisten kokema stressi on korostunut, kun korona-aikana huoli omien vanhempien tai isovlinkanhempien terveydestä ja hyvinvoinnista on moninkertaistanut koettua kuormitusta.

“Kymmenillä tuhansilla työelämänsä huipulla tai sinne matkalla olevilla kynttilä palaa liian voimakkaasti molemmista päistä”, toteaa Mirka Saarinen, Suomen ensimmäisen vertaistuellista seurapalvelua senioreille tarjoavan Seurana Oy:n perustaja.

Vuonna 2017 perustetun Seuranan konsepti perustuu luotettavaan, virkistävään ja iloiseen seuraan senioreille. Vuodesta 2019 Seurana on tarjonnut palveluja myös työsuhde-etuna yrityksille, jotka haluavat tarjota merkityksellisen edun työntekijöilleen ja tukea onnellista vanhuutta.

“Yrityksen idea syntyi omasta tarpeestani”, Saarinen kertoo, “kun etsin omalle isoisälleni säännöllistä, kiireetöntä eläkeikäistä seuraa, jonka kautta myös minä saisin tietää isoisän kuulumiset. Tällaista palvelua ei kuitenkaan löytynyt – joten päätin perustaa sellaisen itse ja tavoittaa yksinäisyyttä kokevat vanhukset ja heidän ruuhkavuosia viettävät läheisensä.”

“Suomessa on noin 700 000 työikäistä, jotka huolehtivat työpäivän aikana perheensä senioreista”, Saarinen kertoo.

Saarisen mukaan osa työikäisistä miettii jopa töistä irtisanoutumista tai virkansa osa-aikaistamista, jotta ehtisi päivisin hoitamaan vaikkapa muistisairaan läheisen asioita. Useat näistä työikäisistä toimivat etäomaishoitajina ruuhkavuosien keskellä, mistä johtuen sekä työelämä että palauttava yksityiselämä kärsivät. Saarinen kannustaakin nyt työnantajia ojentamaan auttavan kätensä vanhusten omaisille, ja samalla tukemaan omia työntekijöitään.

Palvelun tavoitteena on, että Seuralainen ja vanhus saavat kohtaamisista yhtä paljon iloa. Saarisen mukaan tämä on mahdollista, kun vanhus ja hänen seuralaisensa ovat ikätovereita.

“Seuralaistemme keski-ikä onkin hulppeat 67 vuotta – eli meillä on varmasti Suomen vanhimmat ja samalla sydämellisimmät työntekijät!”

Seurana Oy on toiminut vuodesta 2019 osana VillageWorksin yhteisöä Lauttasaaren toimistohotellissa. “VillageWorks on tarjonnut meille hyvän sijainnin, valoisat tilat sekä hyvän infrastruktuurin, joka helpottaa työskentelyämme”, kertoo Saarinen.

Seuranan tiimin lisäksi VillageWorksin Lauttasaaren työyhteisöön kuuluu yli sata muuta jäsentä. Lauttasaaren lisäksi VillageWorksilla on kahdeksan muuta toimipistettä Helsingissä, Espoossa ja Vantaalla.

”Lisäksi VillageWorksin yhteisö on tuonut meille paljon positiivista lisää; saimme todella kivat työkaverit koko toimistohotellista – ja onpa sieltä kiireisistä naapureista tullut uusia asiakkaitakin!”

 

Lue lisää Seurana Oy:sta ja työsuhde-edusta tai kysy lisätietoa Mirka Saariseen mirka.saarinen@seurana.fi.

VillageWorks 

Nelli Steer, Markkinointi & Brändi

nelli.steer@villageworks.com

+358 44 736 6255