Mitä jäi mieleen Nordic Business Forumista?

Nordic Business Forumin tähtikaartia seurattiin mielenkiinnolla Village Worksin Eteläesplanadin toimistolla lokakuun alussa. Livestriimiä olivat kanssamme vetämässä lähettiläät Niko Herlin, Kirsi Kostia, Sani Leino ja Veera Virintie.

Enimmäkseen amerikkalaisista puhujista koostuvaan esiintyjälistaan oli tänä vuonna päässyt ansaitusti yksi suomalainen vaikuttaja, Anssi Rantanen. Anssin mielenkiintoinen ja lennokas esitys iski erityisesti yhteisöpäällikköömme Saara Niemeen.

Anssin ajatukset iskivät suoraan luonteeseeni, joka välillä vaatii itseltäni liian hiottuja asioita. Jatkossa aion uskaltaa kokeilla julkaista jotain epätäydellistä, kerätä palautetta ja muokata paremmaksi matkan varrella.”

Epäonnistuminen olikin yksi tapahtuman tärkeimmistä teemoista. Muun muassa Sara Blakely ja Alex Osterwalder puhuivat kokeilemisen ja mokaamisen puolesta. Innovaatioita saadaan aikaiseksi vain tekemällä asioita eri lailla.

Yrityksen kulttuurin pitäisi rohkaista sopivassa määrin riskinottoon. Jos työntekijät pelkäävät mokaamista ja tekevät vain turvallisia valintoja, ei koskaan saada aikaiseksi mitään uutta. Tämä jäi itselleni vahvasti mieleen esityksistä”, kertoo markkinointipäällikkömme Noora Blomqvist.

Niko Herlin puolestaan jäi miettimään erilaisia innovaatioita ja miten niitä luodaan. ”Vaatii erilaisia kikkoja, jos haluaa peruskehittämistä tai radikaaleja innovaatioita. Täytyy toimia kokonaan eri tavalla, kun niitä lähtee hakemaan.”

Juliet Funtin mainitsemat tuumaustauot, eli White Space –hetket puhuttelivat taas Kirsi Kostiaa. “Nehän voisi liittää innovaatiotyöskentelyyn. Kannattaa pysähtyä työskentelyn keskellä ja miettiä, mitä tästä on jäänyt meille haaviin.

VARASTA IDEA OIVALLUSSEINÄLTÄ

Aamupalalla ennen livestriimiä puhuimme tietoisesta oivaltamisesta ja osallistumisesta. Nikon ja Kirsin mukaan tämän tyylisiin tapahtumiin kannattaa lähteä tietoisesti etsimään uusia ideoita.

Tätä harjoitusta varten pystytettiin Espalle oivallusseinä, jonne jokainen sai kirjoittaa omia ajatuksiaan. Niko ja Kirsi kannustavat palaamaan omiin muistiinpanoihin jälkikäteen.

Harvemmin yksi idea on suoraan toimeenpantavissa, vaan sitä täytyy vähän jalostaa ja rikastaa, että mitä se meille merkitsee”, toteaa Niko.

Niille jotka eivät itse kirjoittaneet omia oivalluksia tai päässeet kuuntelemaan esityksiä, antaa Niko yksinkertaisen vinkin. ”Kannattaa varastaa muiden oivalluksia”.

OIVALLUSSEINÄN SISÄLTÖ KAIKILLE

 • Miksi aktiivisuutta ja kiirettä, aina vain, ihannoidaan
 • Culture. Willingness to fail. Kuinka monessa yrityksessä uskalletaan ajatella näin?
 • Many companies let culture happen. You have to build / manage culture
 • You cannot pick the winner without investing in the loser
 • Fear of failure is a massive road block
 • Shoot anyone who asks ”how can I a be more innovative”. Define what kind of innovation you are looking for
 • Kokeileminen on aina mahdollista, mieti vaan miten
 • Seek the embarrassment and share it with other people. Make a mistake
 • Uskalla kokeilla ja julkaista epätäydellistä. Kerää palautetta ja kehitä
 • 50% employees don’t speak up. Create a psychological safety.
 • Eri säännöt ideoille & innovaatioille kuin vakibissnekselle
 • Minkälaista innovaatiota haetaan, radikaalia vai pienempää? Toimitaan eri tavalla.
 • Your authenticity is your distinctive competitive advantage
 • Remember to build more leaders. To grow your power, make sure you give the power away
 • nobody changes until everyone changes, so no one changes

 

NBF LIVESTREAM UUSINTA 28.11.

Näytämme NBF:n esitykset uudelleen Villagen Aftereilla  28.11. Ilmoittaudu mukaan Villagen-intrassa. Pysy kuulolla, ilmoitamme tapahtumasta lisää myöhemmin.

*PhotoCredit: Nordic Business Forum

Nordic Business Forum

Lue lisää