Ekokompassi-ympäristö­sertifikaatti

VillageWorks sai työlleen Ekokompassi-sertifikaatin maaliskuussa 2023! Saavutus, josta olemme erityisen ylpeitä. Tämä tarkoittaa käytännössä sitä, että otamme tästä eteenpäin ympäristöön liittyvät tekijät entistä tarkemmin huomioon jokapäiväisessä työssä.

Sertifikaatin auditoinnissa on otettu huomioon 10 eri kriteeriä, joiden täyttyessä sertifikaatti myönnetään. Edellytyksenä on, että ympäristötyömme on johdonmukaista, tarpeeksi kunnianhimoista ja tavoitteellista sekä mitattavissa. Keskitymme erityisesti kiinnittämään huomiota hankintoihimme, logistiikkaan ja liikkumiseen sekä viestintään: miten näihin teemoihin liittyviä työtehtäviä ja toimenpiteitä voimme tehdä entistä kestävämmin. Lisäksi pyrimme keskittymään entistä paremmin materiaalien uusiokäyttöön, erityisesti remontoidessa. Ympäristötyö tulee näkymään myös tulevissa tapahtumissamme.

Tehdystä työstä ja toimenpiteistä raportoidaan Ekokompassin omaan järjestelmään vähintään vuosittain.

Lisäksi ehtona oli ohjelman perehdyttäminen henkilöstölle ja ajantasaisen lainsäädännön ja jätehuollon seuraaminen. Myös kemikaalien oikeanlainen varastointi ja niiden käyttö on otettu huomioon auditoinnissa.

Sertifikaatti ja jatkuva työn kehittäminen osoittavat sen, että otamme ympäristöön liittyvät asiat tosissamme huomioon. Ihmeisiin ei kukaan pysty yksin, mutta on jokaisen meidän vastuulla pohtia tekojamme ja valintojamme ympäristön kannalta ja muokata toimintatapojamme ympäristöystävällisemmiksi.

Yhdessä kohti parempaa huomista!

Oletko sinäkin kiinnostunut hankkimaan Ekokompassi-sertifikaatin? Lue lisää täältä

Ekokompassin arkistokuva